fredag 30. oktober 2009

Pumpkin og musefletter!


Jeg drømmer alltid om å finne på masse gøy sammen med familien min!

I mitt hode samles vi rundt spisebordet på kjøkkenet, med rødrutet forkle, musefletter og lubne kanel-i-svingen, eller nesten-levende-pepperkakemenn med perfekte glasur smil!Mor nynner, barna smiler, og far kommer sliten, men lykkelig hjem fra jobb med dokumentmappen sin!

Ain`t reality vettu!

I Silje`s verden er det veldig mye som er bedre inne i hodet, enn på utsiden. Denne kvinnen ble født med total mangel på lunte, og en stor intoleranse for rot og snikk-snakk, og en utrolig selektiv hjerne! En ikke heeelt vellykket kombinasjon!

Mens ideen var en familie idyll fra 50 tallet, med tøfler, frikadeller (vet ikke hva det er - men høres såååå koselig ut eller...?), er realiteten mer som en Nanny 911 episode.

Plutselig har den ene pakken med pepperkakedeig formert seg, og lillesøster krangler med storesøster om hvem som sist hadde pepperkakedameformen, for pepperkakemannen har jo guttelus og tissetass, og de kan ikke male den ROSA!!!!! Og da kan dere alle bare være så dumme skriker lillesøster som har arvet mammas temperament men ikke sansen for orden og smeller sin del av den nå ca 20 kg tunge deigen i gulvet som mor nettopp har betalt 500 kroner for å få vasket! Og storesøster svarer med å trykke ut de fine pepperkakedamene på bordet til mor så det skriker i den hvite høyglansfolien, og mor får pels på ryggen og krøller i håret!

Men er det for FANKEN så vanskelig å lette på rævva å hjelpe til litt da skriker mor til dokumentmappen, som i ved et trylleslag har forvandlet seg til en PC. Mafia-Wars!

Far spenner på seg fjellskoa og og dytter den enorme deigen inn på roterommet, stenger døren og vifter med tryllestaven...!

7 halte peppermenn, og 4 lange pepperdamer med knekt nakke, 3 hjerter...og noe annet...griser??...krokkofanter???.....stekes. Inn på spiskammerset (som ikke har blondkanter på hyllene som i drømmen) - jada - mamma LOVER - vi skal male dem i morgen....


Det var med samme innstilling mor i dag fant ut det hadde vært skikkelig kos å skjære ut gresskar! Lage amerikanske halloweenpumpkin med skjeve glis og sikksakk hatt! Og bruke dagen etter til å bake paier, lage supper - og redde verden med innmaten på denne rakkaren!

(ikledd rutete forklær, museflette og en nynnende dokumentmappe..dere tar poenget...sant?)

Og spenningen var stor når vi med mot i brystet inntok OBS, på jakten etter den purrrfect pumpkin! Men utvalget var redusert til et appelsinstort pyntegresskar fra Holland. "Neimen jenter da" sier en snartenkt mamma - "se der ligger gresskar ungen og gråter etter noen som har lyst til å lage den til. Den har ingen venner denne lille, og mammaen har reist til en annen famlie. Vi må passe godt på den og gjøre den til den vakreste lille gresskarvalpen i HELE VIDE verden...!" Mens barna tårevått holder godt fast i denne ensomme lille skatten hveser mor til far; "dette skuespillet holder bare til vi når bilen - riv med deg en vannmelon og si at vi fant et gresskar som har blitt grønt av misunnelse for alle andre var blitt kjøpt".

Men far satt seg i bilen - kjørte på alle butikkene i byen til han fant et ekte ett! Oransje, skjevt - og akkurat halloween perfekt! Og lykken stoppet ikke der. Med stearinlys, roser på bordet og mor som nynnet lagde vi i våre øyne to helt perfekte halloween skurker! (men ikke om det frøs i helvete ville jeg laget noe av det yacket som var inne den....)


Kanskje det er håp for at jeg liker å pusse opp også?

...jeg drømmer allerede om snekkerbukser, nakne ben, romantisk sjal i håret og en malerkost som maler perfekte vinduskarmer

... var det ikke sånn det var sist gang da mon tro????




1 kommentar:

Gvakkis og kneggis sa...

Du skriver så levende, Silje. :-D
Fantastisk... :-D